5 Eylül 2018 Çarşamba

İzmir'de Denize Girilecek Yerler

Birbirinden güzel yüzlerce plaja ve onlarca sahil beldesine sahip olan İzmir, bu yaz da dünya çapında bilinen kumsallarıyla ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor. Bizler de siz değerli okuyucularımız için İzmir’in en gözde plajlarını ve denize girilebilecek en güzel yerlerini listeledik. İsterseniz buyurun İzmir’deki en temiz, en güzel denize sahip kumsallara ve plajlara bir de beraber bakalım.




İzmir’in mavi bayrağa sahip plajlarından biri olma unvanına sahip Akvaryum Plajı, mavinin her tonunu bulabileceğiniz sulara ve tertemiz bir kumsala sahip. Fakat denize girilebilen alanların kısıtlı olması sebebiyle hafta içi yapacağınız bir gezi sizler için daha keyifli olabilir. Zira hafta sonları yer bulamama ihtimaliniz oldukça yüksek.
İşletmesinin belediye tarafından yapıldığı bu halk plajına ulaşım, yaz sezonu faaliyete giren vapurlar sayesinde sağlanıyor. Hafta sonları oldukça kalabalık olan bu plajda yer kapmak için erken saatlerde gitmenizi tavsiye ediyoruz.
Çandarlı’nın tarihi kalesinin önünde yer alan bu plaj, mavi bayraklı denizi ve plajın etrafına konumlanan birbirinden güzel kafeleri ile keyifli bir tatil sunmayı başarıyor. Denizden sıkıldığınızda kaleye yapabileceğiniz tarihi bir tur da cabası!
Hafta sonu İzmir’den fazla uzaklaşmadan gidebileceğiniz bir plaj arıyorsanız Mavi Plaj tam da size göre. Özellikle ailelerin ve gençlerin sıklıkla tercih ettiği bu plaj, ulaşımının rahatlığı sebebiyle de oldukça popüler.
Suyunun temizliği ile dikkatleri çeken Kocakarı Plajı, yine aileler ve gençler tarafından sıkça tercih edilen bir plaj. Şemsiyenizi ve sandalyenizi alarak ücretsiz bir şekilde gidebileceğiniz bu plaj, kumsal şeridinin temizliğiyle de övgüyü hak ediyor.
Deniz suyunu soğuk sevenlerdenseniz Demircili Köyü’nde yer alan Melengeç Plajı sizin için biçilmiş kaftan. Akvaryumu andıran suları ve sunduğu harikulade manzaraları sebebiyle sıkça tercih edilen bu plaj, denize girmeseniz bile kenarında oturup havanın keyfini çıkarabileceğiniz cinsten.
Küçük bir koy olarak da nitelendirebileceğimiz bu plaj ise tertemiz ve soğuk sularıyla tatilcileri cezbeden plajların başını çekiyor. Yolunuz Seferihisar’a düşerse uğramadan geçmeyin deriz.
Çeşme’nin en popüler koyu olma özelliğine sahip Aya Yorgi, tüm gün plajın keyfini çıkardıktan sonra gece hayatını da doyasıya yaşayabileceğiniz güzel bir tercih. İstanbul’un en ünlü işletmelerinden Babylon’un da burada olması, Aya Yorgi Koyu’nun popülaritesini ikiye katlıyor.
Karaburun’un en güzel koylarından biri olan Mimoza, dalgasız ve rüzgârsız bir deniz keyfi sürmek isteyenler için ideal bir tercih. Çakıl taşlarıyla kaplı olan sahili, sadeliği ve tenhalığıyla, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler için de bir numaralı tercih olma yolunda hızla ilerliyor.
İzmir’in en güzel koylarından biri olan Ildırı; klasik kasaba hayatını hala sürdüren, geçimini balıkçılıkla sağlayan bir yörede olduğu için en güzel balıkları da yiyebileceğiniz, kartpostalları aratmayacak kadar güzel olan gün batımı manzarasını izleyebileceğiniz harika bir yer.
Kendine özgü beyaz kayaları, mavinin her tonunu sunan denizi ve sakin ortamıyla Delikli Koy; Alaçatı’nın kalabalık ve gürültülü ortamlarına tepki niteliğinde. Herhangi bir işletmenin yer almadığı bu güzel koy, sörf okullarının ters istikametinde Port Alaçatı’ya yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta yer alıyor.
Çadırınızı alıp gidebileceğiniz en güzel ve sakin koylardan biri olan Dolungaz Koyu, bilindik olmamasına karşın bize sorarsanız Karaburun’un en güzel koylarından biri. Turistik işletme ve tesislerin bulunmadığı bu koya gelirken ise yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı önceden almanızda fayda var.


Etrafı ormanlarla çevrili olan bu koy, turkuaz rengindeki deniziyle cennetten bir parça gibi görünüyor. Altınköy Çiftlik Evleri sitesinden giriş yapabileceğiniz bu koy, genellikle site sakinleri tarafından kullanılsa da orada oturmadan da girebiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder