2 Kasım 2016 Çarşamba

VİZESİZ NERELERE GİDEBİLİRSİNİZ?

Eğer ki şimdiden tatil planı yapmaya başladıysanız, mutlaka bu önerilerde yer alan ülkelere göz atmanızı tavsiye ederiz. Seyahatiniz için planlamış olduğunuz tarihi yılbaşı tatiliyle bir araya getirerek tatil sürenizi uzatabilmek sizin elinizde. Ayrıca, dönüşte de sevdiklerinizle çeşitli yılbaşı hediyeleri getirme imkanına sahip olursunuz.




Eğer Moldova'ya seyahat etmeyi düşünüyorsanız, 1,5 saatlik bir uçak yolculuğunun ardından ulaşabilirsiniz. Doğu Avrupa ülkesi olan Moldova'ya ziyaretiniz sırasında Moldova Ulusal Tarih Müzesi, Holly Gates, Etnoğrafya ve Doğa Tarihi Müzesi'ni mutlaka görmelisiniz. 




Ülkemizden giderken uzaklık bakımızdan aynı yolculuk sürelerine sahip olan Sırbistan'a'da 1,5 saatlik yolculuğunun ardından ulaşmış olacaksınız. Yolculuğun sonrasında Sırbistan içerisinde de The Belgrade Fortress, Ada Ciganlija, Petrovaradin Fortress ve Saint Petka's Chapel noktalarını mutlaka ziyaret etmeyi ihmal etmeyin. 




Eğer Arnavutluk'a gitmeye karar verdiyseniz 45 dakika sürecek bir yolculuk sizleri bekliyor. Bu yolculuğun ardından da güzel bir tarih ve coğrafya sizleri bekliyor. küçük bir ülke olan Arnavutluk'ta Tabak Köprüsü, Skanderbeg Meydanı, Justinyen Kalesi, Büyük Park (Parku I Madh), Kaplan Paşa Türbesi gibi yerleri mutlaka görmelisiniz. 




Diğer bahsettiğim vizesiz ülkelere göre biraz daha sakin bir yer olan Makedonya, tarihi güzellikleriyle birlikte sizi karşılayacaktır. Makedonya geziniz sırasında Büyük İskender Heykeli, Kokino Alanı, Rahibe Teresa Evi ve Ohrid Gölü'nü göz ardı etmeyin. Mutlaka beğenerek gezeceğinizi düşünmekteyiz.




144 milyon nüfusa sahip olan bu ülkede de para birimi olarak Rus Rublesi kullanılıyor. Eğer Rusya'ya gitmeye karar verirseniz Ermitaj Müzesi, Kremlin, Aziz Vasil Katedrali ve Kızıl Meydanı'nı ziyaret etmeden dönmemelisiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder