22 Ağustos 2017 Salı

Bangkok ‘ a Gitmek İçin 5 Neden


Bangkok’un en çok ziyaret edilen yerlerden biri olmasının birçok nedeni var. Tayland'ın başkenti olmasından dolayı siyasi nedenlerin yanında dünyada en az bütçeyle seyahat edebileceğiniz yerlerden birisi olması da bu şehre olan ilgiyi daha arttırıyor.

Müze ziyaretleri, yemekler dâhil yaklaşık olarak günlük 25 USD ile bu güzel şehri gezebilecek olmanız ve ayrıca yeme içme imkanları, dünyanın en ucuz alışveriş yapabileceğiniz pazarların olması, Budizm inancının yaygın olması ve Thai Masajı yaptırabileceğiniz yerlerin de bulunması Bangkok2u ziyaret etmeniz için geçerli nedenlerden birisi.
Bangkok’da şehir içinde Sky Train ile şehir turu yapabileceğiniz gibi, motosiklet veya Tuk- Tuk adı verilen motorlu bisikletlerle de trafiğe takılmadan rahatça gezebilir, oldukça farklı deneyimler de yaşayabilirsiniz. Bangkok’u daha iyi tanıyabilmeniz ve ayrıca ziyaret etmeniz için 5 nedeni sizler için derledik. Bangkok hakkında ayrıntılı bilgi için şehir rehberi olarak yazdığımız Bangkok yazımıza da göz atabilirsiniz.

Alışveriş
Bangkok’ta tekstilden teknolojiye, ayakkabıdan çantaya, ağaç oyması ev eşyalarına kadar bir çok ürünü çok uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. Gece pazarlarında fiyatların daha uygun olduğu Patpong ve Chatuchak pazarları Bangkok’a gitmeniz için geçerli bir sebep. Son derece kaliteli ürünleri çok uygun fiyatlara satın alabilirsiniz.
Teknolojik eşyalar konusunda da dünya ünlü cep telefonu ve fotoğraf makinesi gibi ürünleri de en ucuz fiyatlara satın alabilirsiniz. Teknolojik ürünler içinse MBK Centre’a uğramanız gerekmektedir.
Yüzen çarşısı ise daha çok yöresel ürünlerin satıldığı bir pazardır. Damnoen Saduak isimli yüzen çarşıya giderek, tropikal meyvelerden alabilir veya kanallar arasında kayıklarla gezerek alışveriş sonrasında eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Dünyaca ünlü Thai Masajının merkezi olan Bangkok’ta hemen her köşe de masaj yaptırabileceğiniz yerler mevcut. Gezmekten yorulduğunuzda kaliteli bir masaj salonunda oldukça uygun fiyatlarla 2 saatlik bir masaj satın alabilirsiniz. Ayrıca yol kenarlarında ayak masajı yaptırabileceğini yerlerde mevcut hem de sadece 2-5 USD gibi çok uygun fiyatlarla. Aroma terapi, refleksoloji masajları gibi farklı masajları da deneyebileceğiniz Bangkok’ta masaj yaptırmak içinde dahi ziyaret edebilirisiniz.

Doğaya ve insana olan saygısı, huzuru bulan insanlar arasında sizlerin de huzuru bulmanız kaçınılmaz. Budizm inancının yoğun olarak yaşandığı Bangkok’da 400 üzerinde Budist Tapınağı bulunmaktadır. Mimarisiyle dahi sizleri büyülemeye yeten bu tapınaklar için bile Bangkok’u ziyaret etmenizi öneririz.
Bangkok’ta Altın Buda, Yatan Buda ve Zümrüt Buda en popğler simgelerdir. Tayland’ın mimarisini ve özelliklerini taşıyan The Grand Palace, Wat Phra Kaew ve Wat Pho tapınakları ise muhakkak Bangkok’ta görmeniz gereken yerlerdir.
Tay halkının inanışları ve geleneklerini kendi gözlerinizle görerek ufkunuzu genişletecek ve hayata olan bakış açınızın değişmesi için Bangkok ziyaret edebilirisiniz.

Thai mutfağı dünyanın en farklı ve lezzetli sayılan mutfaklarındandır. Fakat burayı farklı kılan bir başka özellikse sokak yemekleridir. Street Food geleneğinin çok yaygın olduğu Bangkok’ta çok uygun fiyatlara çok güzel yemekler yiyebilirsiniz. Metropol bir kent olan Bangkok’ta hayatın koşturmacası içinde evde yemek yapmaktansa hazır almayı tercih edenler içinde çok uygun fiyatlara doyurucu bir yemek yiyebilirsiniz.  Thai mutfağını deneyimleyebileceğiniz en iyi yerde tabi ki Bangkok ve ziyaretleriniz için en önemli nedenlerden biri de olabilir. Gastronomi turları kapsamında da Bangkok’a geziler düzenlenmektedir.

Bangkok metropol bir kent olmasından dolayı da gece hayatı da gündüz kadar yoğun ve kalabalıktır. Diskolar, gece kulüpleri, kafeler ve canlı müzik dinleyip sabaha kadar eğlenebileceğiniz bi çok yer bulunuyor. Gece hayatını sevenler için burada yaşayabileceğiniz deneyimleri dünyanın hiçbir yerinde yaşayamayacağınızı da belirtelim. Hayatınıza renk katmak için bu beş sebep Bangkok’u ziyaret etmeniz için oldukça yeterli.

Bangkok’a İstanbul’dan direk veya aktarmalı uçuşlarla hizmet veren Türk Hava Yolları ve Singapur Hava Yollarıyla seyahat etmeniz mümkün.  150’den fazla hava yolunun resmi temsilcisi olan ucuzauc.com web sitesi üzerinden seyahat rotanıza göre bütün uçuşları görüntüleyebilir ve uçak biletinizi kolaylıkla sadece basit birkaç adımda satın alabilirsiniz.
Bangkok hakkında daha fazla bilgi almak için Bangkok yazımıza göz atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder