28 Ağustos 2017 Pazartesi

'En' Serisi İtalya’nın En Keyifli Festivalleri


İtalya tarihi ve yemekleri kadar festivalleriyle de adından söz ettiren ülke.  Ülkemizde olduğu gibi yurt dışında da farklı anlamlar taşıyan bir çok festival yapılmaktadır. İtalya ise bu konuda dünyaca üne sahip kutlamalarıyla en dikkat çeken yer olarak kabul edilir.
İtalya seyahatlerinizde festival tarihlerini de denk getirmeniz ve neyle karışacağınızı az çok tahmin etmeniz için sizlere En serisinden İtalya’nın En Keyifli Festivallerini anlatıyoruz.
En başta söyleyelim İtalya da ki festivallerin hemen hepsinin biletleri önceden satışa çıkar ve çok kısa sürede de bieltler tükenir. Bu nedenle de biletinizi, vizenizi ve planınızı önceden yapmanızı tavsiye ederiz.  Eğer bu ayrıntılarla uğraşmak istemiyorsanız tur hizmetlerimizle ile iletişime geçerek sizin için unutulmaz bir tatil için bütün ayarlamaları yaptırabilirsiniz.
19-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Festa Della Sensa, Denizle Evlilik anlamına gelmektedir. Tarihi gondolların süslenerek Aziz Mart Meydanı’na kadar süren geçit töreninde denize yüzük atılmsıyla sona ermektedir.  Bu festival İtalyan kültüründe çok önemli olduğundan dolayı çok yoğun talep görmektedir. Balayı çiftleri de özellikle bu tarihlerde İtalya’da olmak isteyebiliri.



Epifani ve Befana ( 5-6 Ocak )
Tüm ülkenin tatil yaptığı Epifani ve Befana festivali 5-6 Ocak tarihlerinde düzenlenmektedir. Befana adındaki kutsal cadının Epifani öncesinde ortaya çıktığı düşünülmesinden dolayı kutlanan bu festival dini yönüyle de oldukça önemlidir. İsa’nın doğumu hemen sonrasında üç melek tarafından ziyaret edildiği gün olarak kabul edilen Epifani, Vatikan ve çevresinin rengarenk süslenmesiyle kutlanmaktadır. Hıristiyanlar içinde oldukça önemli bu günde doyasıya eğlence ve kutsanmak için 5/6 Ocak’ta Roma’da olmayı düşünebilirsiniz.



Günümüzde dahi bir efsanin sürdürüldüğü Festa Della Madonna Bruna festivali, 25 Nisan’da kutlanmaktadır. Efsaneye göre Venedik’te yaşayan bir genç soylu bir ailenin kızına aşık olur ve babasından onay alabilmek için birçok savaşa katılır. Katıldığı savaşın birinde ciddi şekilde yaralanan genç öleceğini anlayınca daldan bir gül koparır ve kanının bulaştığı bu gülü arkadaşına verip, sevdiği kadına ulaştırmasını ister.  Bu olay sonucunda da her 25 Nisan günü İtalyan erkekleri sevdikleri kadına kırmızı bir gül verip aşklarını ilan eder veya aşklarını anlatır. 14 Şubat Sevgililer gününe benzetilse de romantizm ülkesi İtalya’da bu kutlamalar için çok güzel etkinlikler yapıldığını belirtelim. Sevgilinize evlenme teklifi etmek için bundan daha güzel bir tarih ve yer olamaz.



Venedik Uluslararası Film Festivali ( Ağustos sonu-Eylül başı )
Ağustos ayının sonlarında başlayıp bir ay boyunca süren ve Eylül başına kadar devam eden Venedik Venedik Uluslararası Film Festivali kültürel açıdan son derece önemli bir festivaldir. İtalya’nın çağdaş bir ülke olmasının sembolü haline gelen bu festival ülkede ki en eski festivallerden birisidir. Dünyaca ünlü bu festivalde her taraftan yapımcı, yönetmen, sinemasever ve oyuncular katılmaktadır. Ünlüler geçidini görebileceğiniz bu festival de film tutkunları için kaçırılmaz bir fırsat.



Festino di Santa Rosalia (  13-14 Temmuz )
13-14 Temmuz tarihlerinde düzenlenen Festino di Santa Rosalia festivali bir azizenin hikayesidir. Polermo’nun koruyucu azizesi olan Santa Rosalia’nın geçmişte bu halkı vebadan kurtardığına inandığı için kutlanmaktadır. Şükran günü olan her yıl Polermo halkı tarafından kutlanan bu festivalde İtalya’nın renkli maskelerini de görmeniz için bir fırsattır.



5-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen L’Ardia di San Constantino festivali at yarışlarının zamanla festivale dönmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Konstantin’in fethinden sonra  atlının yarış yaptığı bu festival at yarışları tutkunları için mükemmel gösteriler eşliğinde kaçırılmaması gereken bir etkinlik olarak karşımıza çıkmaktadır.
İtalya hakkında ve İtalya Klasiği olan Floransa, Roma ve Venedik hakkında daha fazla bilgi almak için diğer yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder