7 Ağustos 2017 Pazartesi

Ünlülerin Kalbini Kaptırdığı Şehirler

Herkesin kendini ait hissettiği bir şehir vardır. Peki, her gün televizyonlarda gördüğümüz hayatlarına gıpta ile baktığımız ünlülerin kendilerini ait hissettiklerini, kalbini kaptırdığı yerler neresiymiş göz atalım. Hayatları ve yaşam biçimleriyle topluma örnek olan bu kişilerin tercihleri de, şehirlere olan bakış açınızı değiştirebilir.

Beren Saat-Kenan Doğulu / A.B.D.
Özürlüğün ülkesi Amerika’nın hayranları olan Beren Saat-Kenan Doğulu, burayı sevmekte hiçte haksız sayılmazlar. Seviyeli ilişkileriyle örnek bir çift olan bu ikilinin ABD’yi neden daha çok sevdiğine bir göz atalım.


Farklı eyaletlerden oluşan ABD, birçok açıdan farklı beklentileri de karşılamaktadır.  ABD’de Miami’de denizin keyfini çıkarabilir, Teksas’da kumar oynayarak farklı bir heyecan yaşayabilir, Hollywood filmlerini deneyimleyebileceğiniz Los Angeles ve New York’ta kendi filminizin kahramanı olabilirsiniz.
Sadece hissettirdikleriyle dahi ABD’ye hayran olabilecekken ayrıca kültürel olarak da farkını ortaya koyan bu ülke de gezebileceğiniz yerlerin de fazlalığı ve ilgli çekiciliği kalbinizde taht kurmaya yeter özelliktedir.
ABD’de Central Park, Özgürlük Anıtı, Beyaz Saray akla ilk gelen gezilecek yerlerdir.
Film stüdyolarının yer aldığı, dünya sinema tarihine kattığı inanılmaz filmlerde de dikkat çeken Hollywood görülmesi gereken ve gezilmesi gereken yerlerdendir. Efsane oyuncuların el ve ayak izlerini görebileceğiniz Hollywood Bulvarı’da muhakkak görmeniz gereken bir yer.
ABD özgürlükler ülkesi denmesinin bir başka nedeni de her kesime hitap etmesi ve ayrıca bu ülke de farklı kültürleri barındırmasıdır. Her zaman kendinizden bir parça bulabileceğiniz ABD’ ye gitmek için milyonlarca sebep bulabilirsiniz. İş ya da gezi bunların başında olsa da hayatınızın en farklı deneyimlerini burada yaşayabilirsiniz.


ABD’nin farklı eyaletlerine ülkemizin bir çok havalimanından direk uçuşlarla ulaşım imkanı sunulmaktadır. Bir ülke söz konusu olduğunda ulaşım açısından size en uygun havalimanına gerçekleştirilen direk veya aktarmalı uçuşlara ait bilgilere ucuzauc.com web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Seyahatiniz boyunca gitmek istediğiniz yere kadar araç kiralama ve transfer hizmetleri içinde tur hizmetleri yetkilimizle iletişime geçebilirsiniz.
ABD’ye giderken vize almanız gerektiğini vizesiz giriş yapılamamaktadır. Vize işlemlerinizde izlemeniz gereken adımlara ait bilgiler için müşteri temsilcimizle iletişime geçebilirsiniz.
Berrak Tüzünataç
Roma’nın büyüsüne kapılmak için birçok nedeniniz olabilir. Berrak Tüzünataç’ta kalbini Roma’ya kaptıranlardan. Bunların başında tarihi yerleri ve yemekleri ilk sırada olsa da insanların cana yakınlığı ve ayrıca Hristiyanlar için çok önemli Roma içinde özerk bir bölge olan Vatikan gitmek için dahi Roma’ya seyahat edebilirsiniz.


Günümüzde antik kalıntılarıyla da UNESCO tarafından a koruma altına alınan Roma’da gezilecek yerler arasında en önemli antik kalıntılar Palatine Tepesi’ndeki kraliyet sarayları, tapınaklar, barış sunağı ve Collesium sayılmaktadır.
Sadece bu kadar değil, Trevi çeşmesi olarak anlan, hikâyeleriyle de filmlere konu olan Aşk Çeşmesi ’de Poli Sarayı’nın yanında gezilecek yerler arasındadır. Roma’nın genelinde olduğu gibi barok tarzı yansıtan heykellerin bulunduğu Aşk Çeşmesi en önemli çeşmelerden birisidir. Roma’nın kalbinin attığı meydanda bulunan Aşk Çeşmesi’nde dilek tutmanızı ve sonrasında meydanda Roma’nın en önemli caddelerinden biri olan Via Condotti gezmenizi öneririz.
Tüm Tanrıların Tapınağı ise Roma denildiğinde akla ilk gelen yapılardan birisidir. Antik roma döneminde tapınak olarak inşa edilen bu yapı günümüzde meşhur kişilerin anıtlarının bulunduğu bir yer.
Roma denilince akla ilk gelen Collesium ise M. Ö inşa edilmiştir.  Amfiitiyatro olarak bilinen bu tapınak depremlerden dolayı zarar görmüş ve taşlarının da bir kısmı çalınmış olmasına rağmen hala görülmeye değer.


Roma’da uluslararası alanda hizmet veren Leonardo da Vinci Fiumicino Uluslararası Havalimanı ismiyle de bilinen havalimanı aracılığıyla kolaylıkla gidebilirsiniz. Ülkemizden en kolay İstanbul’dan seyahat edebileceğiniz Roma’ya düzenlenen uçuşlara ait bilgiler için ucuzauc.com web sitesi üzerinden Roma uçak bileti sorgulaması yapabilirsiniz.
Roma, İtalya sınırları içinde bulunmaktadır ve vize almanız gerekmektedir. Roma vizesi işlemleriniz için tur hizmetleri operatörümüzle iletişime geçebilirsiniz.
Tuba Büyüküstün’de Paris sevenlerden ve hatta bu şehir de yaşamayı tercih ederek, çocuklarını da burada büyüten ünlülerden birisidir. Aşkın şehri olan Paris, Fransa’nın en yoğun nüfusa sahip turistik kentidir. Eyfel Kulesi ile herkesin bildiği Paris aşk tazelemek isteyenlerin de rotaları arasınadır.


Aşk filmlerinin bu şehirde çekilmiş olması ve romantik kitapların da yine Paris’i de içine alan hikayeleri ve Eyfel Kulesi nedeniyle de Paris turistlerin akın ettiği ve hemen herkesin ölmeden önce gitmek istediği yerler arasında yer almaktadır.

Paris denilince akla ilk gelen şehrin simgesi haline gelen Eyfel Kulesi, gezilecek yerler arasında ilk sıradadır. 324 metre uzunluğundaki bu kule bütün şehri görme imkânı sağlamaktadır. Ayrıca çevresinde yeşil alanlarda oldukça keyifli zaman geçirebilirsiniz.
Paris’te gezebileceğiniz yerler arasında Notre Dame Katedrali’de yer almaktadır. Roma Katolik kilisesi olan bu Katedral de filmlere konu olan cinsten farklı hikâyelere de ev sahipliği yapmaktadır.
 Louvre Müzesi, Otaçağ’dan19’uncu yüzyıla kadar farklı eserlerin sergilendiği Fransa’nın en büyük müzesidir. Tarihe tanıklık edeceğiniz bu müze de kültür seviyenizin bir kademe daha artacağını söyleyebiliriz.
Fransa’nın değil dünyanın en ünlü caddesi olan Şanzelize, 1667 yılında yapılan ve günümüzde sayısız kafeye ev sahipliği yapan, muhteşem manzarasıyla da turistlerin akın ettiği yerlerden birisidir.
Yine dünyanın en eski kabaresi olan Moulin Rouge, 120 önce acıkmasına rağmen hala en dikkat çeken niteliktedir.


Paris’de Charles de Gaulle Havalimanı aracılığıyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Türkiye üzerinden direk veya aktarmalı olarak Paris’e uçuş gerçekleştiren hava yollarının sefer bilgilerine ve en güncel uçak bileti fiyatlarına, 150’den fazla hava yolunun resmi temsilcisi olan ucuzauc.com web sitesi üzerinden Paris uçak bileti sorgulaması yaparak ulaşabilirsiniz. Sorgulama sonrasında seçtiğiniz uçak biletinizi kredi kartınızla anında dokuz taksite varan taksit imkânlarından da faydalanarak satın alabilirsiniz.
Paris ziyaretlerinizde de vize almanız gerekmektedir. Shengen vizesiyle de Paris’e gidebilirsiniz. Vize işlemleriniz için ayrıntılı bilgiyi tur hizmetleri operatörümüzden alabilirisiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder