25 Ağustos 2017 Cuma

Kurban Bayramına “Son Dakika” Tatil İçin 3 Öneri

Kurban bayramına sayılı günler kala hala tatil planınızı yapmadıysanız, hadi bize kulak verin. Sizler için son dakika Kurban Bayramı Tatil Önerilerimiz;
selanik
Selanik
Atatürk’ün doğduğu yer olan Selanik, bu bayram kültür turizmi içinde oldukça uygun yerlerden birisi. İzmir’i anımsatan bu şehir modern binaların yanında Hristiyan, Bizans, Yahudi ve Osmanlı tarihine göz atabileceğiniz tarihi bir yolculuğa çıkartan farklı bir havası var. Deniz kokusunu caddelerinden alabileceğiniz, Yunanistan’ın bizden hissettiren meydanları, alıveriş caddeleri ve tavernalarıyla keyifli bir tatil Selanik’te sizleri bekliyor.

Neden Selanik’te Tatil
Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evi görmek ilk tercihiniz olabilir. Kalenin altındaki Türk Mahallesi de yine burada görmeniz gereken yerler arasında olduğundan Selanik’te tatili öneriyoruz.
Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılan içinde Beyaz Kale olarak bilinen yerde kale, garnizon ve zindanları görmenizde oldukça önemli. beyaz Kale Selanik simgesi olduğunu da belirtelim. 1912 yılında beyaza boyanan kule zamanla eski haline döndüğü de tarih defterlerinde yer almaktadır.
Selanik Arkeoloji müzesi de arkeoloji meraklılarını her gün 09.00-16.00 saatlerinde ağırlamaktadır. Selanik ve çevresinde yapılan kazılarda bulunan bu eşyalar bu müzede sergilenmektedir.
Osmanlıdan önce Bizans’ın elinde olan Selanik’te Bizans Kültür Müzesi’ni mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisi.
Alışveriş yapmayı sevenler için Tsimiski caddesini öneririz.
Eğer eski pazarları seviyorsanız hafta içi açık olan Modiano’ya gidebilir ve tezgâhlar arasında lokal edasıyla dolaşarak alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.
Spor tarihine adanan Olympic Museum ise farklı bir müze arayışında olanlar için keyifli bir yer.
Damak tatları konusunda da keyifli zaman geçirebileceğiniz Selanik’te lokal bir tavernaya gidip, şehrin tatlarını tadabilirsiniz.
lizbon
Portekiz’in başkenti, Atlas Okyanusu kıyısında bulunan Lizbon, yedi tepe arasında kurulmuştur. 3000 yıllık limanına rağmen, modern gökdelenlerin bulunduğu aynı zamanda Mozaikli kaldırımlı, çinili evleri ve Ortaçağ Müslüman mimarisi örnekleriyle zengin örneklerini sunan bu şehir tarih sever kişilerin Kurban Bayramı’nda Tatilini geçirmeleri için ideal. Tarihi tarafının aynı sıra canlı ve neşeli bir bölge olması da tatil önerilerimiz arasında yer alması için yeterli.

Neden Lizbon’da Tatil
Lizbon’un yükselen ve alçalan tepeleriyle ünlü olmasının yanı sıra ben büyük tarihi simgesi asansörleridir. Fünikiler gibi bildiğimiz asansör olarak kurgulanan bu araçlar oldukça ilginç. En meşhurları Santa Justa ve Gloria da olan asansörleri görmeniz için dahi Lizbon’da tatil yapmayı tercih edebilirisiniz.
Portekiz’in en önemli müzelerinin bulunduğu Lizbon’da Tarihi Sanatlar Ulusal Müzesi’ni gezmenizi tavsiye deriz. Güzel sanatlar, heykel, gravür, seramik, mobilya koleksiyonlarıyla dünyada belki de eşi benzeri bulunmayan eserleri görebilirsiniz.
Antik sanat ağırlıklı eserleri sergileyen ve sanatseverleri heyecanlandıran Museu Calouste Gulbenkian müzesi de yine gidebileceğiniz yerler arasında ve bu şehri tercih etmeniz için geçerli bir sebep olabilir.
Taguas Nehri’nin ortasına inşa edilen ancak zamanla nehrin geri çekilmesiyle tamamı karada kalan Belem Kulesi ve şehri seyretmek ve bolca fotoğraf çekmek için Castello de Sao Jorge’a da bu şehri ziayretleriniz için geçerli sebeplerden birisi olabilir.
Yemek konusunda tatlıyı seviyorsanız Lizbon geleneksel muhallebi tartı gönlünüzü fethedebilir. “Pastéis de nata” denemenizi öneriiz ve Pasteis de Belem’de kahve-tatlı keyfi yapmadan dönmemenizi tavsiye ederiz.

Toulouse
Toulouse
“Pembe şehir” Toulouse, sevgilinizle romantik bir tatil geçirme imkânını da sunan Avrupa’nın ve Fransa’nın en hızlı büyüyen metropollerinden biridir. Kurban bayramında Toulouse tercih etmeniz için en önemli sebep Eylül ayında hala sezonun devam etmesi ve Atlas Okyanusu ile Akdeniz arasında Garonne Nehri kıyısında kurulan bu şehirde Akdeniz ruhunu yazın son günlerinde dahi yaşayabilirsiniz. İspanya sınırına yakın olmasından dolayı İspanyol kültüründen de etkilenen Toulouse, el ele dolaşmanın keyfi de bir başkadır. Tarihle beraber genç nüfusun dinamik hayatını benimseyen bu şehirde mükemmel bir tatil geçirmeniz için hiçbir olumsuzluk bulunmuyor.

Neden Toulouse’de Tatil
Şehrin merkezinden turunuza başladığınızda büyüleyici bir opera binası ve belediye binası sizleri karşıyor ve büyük şehir merkezi olan Place du Capitole’ün tarihi binalarla çevrili olması da başka bir yüzyılda hissettiren cinsten farklı bir deneyimi sizlere sunuyor.
Toulouse’da kültürel miras olarak kabul edilen  la Basilique Saint-Sernin ve Jakobenler Manastır Kompleksi görmeniz gereken büyüleyici yerlerden ikisidir.
Şehir hayatının çoğu parklarda yaşatılıyor. Bir çok parkı bulunan bu kentte. Jardin des Plantes, Jardin de Japonais, Jardin Raymond VI  gezebileceğiniz bahçelerden sadece bir kaçı.
Roma heykellerinin sergilendiği Saint-Raymond Müzesi’ de yine keyifli zaman geçirebileceğiniz, Fransanın en büyük Roma Heykelleri müzesidir.
Sadece eskiye bağlı kalmayıp yeniliğe de açık olan bu kentte çağdaş sanata ilgi duyanlar için Musée Abattoirs gezilecek yerler arasında bulunmaktadır.
Eğlence konusunda 70 – 80’li yılların retro müziğiyle eğlenebilir veya lokallerin vaz geçilmezi L’Opus Café de sabaha kadar eğlenebilirsiniz
Yemek konusunda da kaz ciğeriyle bilinen Toulouse’a kaz ciğeri yapmayı öğrenebilirsiniz. Ayrıca yerel lezzetlerin tadımlarının gerçekleştirildiği şehirden sadece 30 dakika uzaklıkta yer alan la Villa Cahuzac’a uğrayarak midenizi şenlendirebilirsiniz.
Kurban Bayramı taitlinizi henüz planlamadıysanız telaşa kapılmayın. Sizler için bütün düzenlemeleri gerçekleştirerek en uygun tatili yapmanızı sağlayabiliriz. Hayalinizdeki tatil için gerekli her şeyi düşünen, ucuzauc.com tur hizmetleri operatörümüzle iletişime geçebilirsiniz. Uçak biletinizden, otelinize ve hatta havalimanından otelinize transferinize kadar bütün düzenlemeler için bize ulaşmanız yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder